Lanseringslister
Produkter som er tilgjengelige i butikk og nettbutikk
Basis-, parti- og testutvalget (excel)
Basis-, parti- og testutvalget (pdf)
Produkter som kan bestilles
Sist oppdatert 30. juni kl 13.00. Endringer kan fortsatt forekomme.
Bestillingsutvalget (excel)
Bestillingsutvalget (pdf)
Hvordan handler du når det er nyhetsslipp?
Slik fungerer nyhetslanseringene
Om tilleggsutvalget
Produktene i tilleggsutvalget er ikke inkludert i nyhetslanseringene, men produktlistene oppdateres den første onsdagen i hver måned.
Om du ønsker hjelp til å bestille noen av disse produktene, kan Kundesenteret og butikkene hjelpe deg fra kl 10:00 på lanseringsdagen. Kontakt Kundesenteret for å få tilsendt listene.
Litt om produktene vi lanserer
Vin fra øyer i Middelhavet
Vi lanseres vin fra middelhavsøyer med druetyper som nok er nye for mange. På Kreta finner vi mineralsk og livlig hvit Vidiano og den lyse, komplekse rødvinen Liatiko. Og nord for Sicilia ligger de Lipariske øyene, og herfra lanseres både rød, hvit og rosévin som bærer preg av at druene har vokst i et jordsmonn helt utenom det vanlige.
Et annet kystnært område er Baskerland ved Biscayabukta. Her lages det kjølige og presise viner av lokale druer som Hondarrabi Zuri og Hondarrabi Beltza. En kompleks, syrlig og ufiltrert eplesider i tradisjonell baskisk stil kommer også på Polet i juli..
Folkefavorittene Pinot Noir og Riesling
Nordmenns appetitt på Pinot Noir synes ustoppelig, ogvi lanserer rødvin av høy kvalitet fra ulike deler av verden: Tyske Pfalz, australske Yarra Valley og fremadstormende England. Det lanseres også en bag-in-box fra California av samme drue.
En annen folkefavoritt er Riesling, som vi har mye av i sortimentet vårt, særlig i tørr utgave. Likevel har vi behov for varianter med litt sødme til sushi og asiatiske retter med litt hete, for eksempel. Både i Australia og i tyske Mosel finner vi viner med god friskhet som balanserer sødmen.
Sommerlig og lyserødt
Det er lenge siden rosévin var et rent sommerfenomen, men vi ser likevel at alt som er rosa får et oppsving i sommervarmen. Vil du ha noe lyserødt i glasset, kan du se frem til norsk sider tilsatt lokale bær, tysk musserende rosévin og sommerlig rabarbralikør.
Bobler
Boblebølgen fortsetter sin frammarsj over landet, og stadig flere er nysgjerrige på nye typer musserende eller perlende vin. Vi lanserer to klassikere innen sjangeren rød boblevin, nemlig italiensk Lambrusco og den uhøytidelige australske spesialiteten Sparkling Shiraz.
De mer konservative får også mye godt å glede seg til: årgangs-crémant og økologisk champagne med en touch av sødme, blant annet. Sistnevnte kommer i en lettere flaske som er hakket mindre klimafiendtlig enn de aller tyngste glassflaskene. Vi lanserer også champagne på halvflaske, søt australsk Moscato til jordbærdessertene og en ferdigblandet spritz-drink på aluminiumsboks.