Tilbake
Lanseringer

Slik fungerer nyhets­lanseringene

Vinmonopolet lanserer nyheter i basis-, parti-, test- og bestillingsutvalget den første onsdagen annenhver måned.

Produktene i basis-, parti- og testutvalget er tilgjengelig både i butikkene og i nettbutikken på lanseringsdagen. 

Produktene i bestillingsutvalget er tilgjengelig i nettbutikken på lanseringsdagen.

Se beskrivelsen av de forskjellige utvalgene

Se lanseringskalenderen for en oversikt over alle lanseringene i år

Nyhetslansering i nettbutikken: køløsning

Det er svært mange som besøker oss ved nyhetsslipp, og vi har opprettet køordningen for å sikre god og stabil drift.

Slik fungerer det 

Kl. 07.30 - 08.02: Vinmonopolet.no er utilgjengelige for vanlige besøk. Besøker du oss i dette tidsrommet havner du i det digitale venterommet. Tidspunktet du kommer inn i venterommet har ingen betydning for din prioritering i køen.

Kl. 08.02: Vi begynner å slippe kunder inn i nettbutikken. Dette gjøres i puljer. Når det er din tur får du tilgang og kan fritt handle i 10 minutter.

Køen kan gå raskt, så følg godt med. Det er ingen prioritering når du er inne i nettbutikken; det førstemann til mølla for å gjennomføre kjøpet. Vi gjør oppmerksom på at varer ikke blir reservert før kjøpet er gjennomført.

OBS: Hold vinduet aktivt!
Vinduet der du har køen, må holdes aktivt. Det betyr at maskinen ikke må gå i dvale mens du står i kø. Dette gjelder enten du er i appen eller på nettsidene.

Et tips er å sette innstillingene på maskinen din så den ikke går i dvale. Alternativt må du gå inn på siden med jevne mellomrom. Hvor ofte vil variere avhengig av innstillingene på maskinen din.

Nyhetslansering i butikkene

Basisutvalget, partiutvalget og testutvalget

Produkter som blir lansert i disse tre vareutvalgene vil være på lager i butikkene våre fra og med lanseringsdagen.

Alle butikkene har ikke plass til hele sortimentet i basisutvalget. Butikkens størrelse, samt lokal etterspørsel, vil derfor avgjøre hvilke nyhetsprodukter hver enkelt butikk får i hyllene.

Bestillingsutvalget

Butikkene kan også velge å lagerføre nyheter i bestillingsutvalget i sin lokale liste. Disse varene vil dukke opp i butikkene våre i perioden etter nyhetsslippet.

Slik finner du nyhetene i nettbutikken

Du kan se nyhetene i nettbutikken fire dager før lansering. Du finner filteret "Kommende nyheter" nederst i filtreringen i nettbutikken. Kombinér det med filteret for vareutvalget du er interessert i for en mest mulig presis liste. 

Se kommende nyheter i nettbutikken (kun synlig fire dager før lansering)

Like etter kl. 08 på lanseringsdagen blir nyhetsproduktene merket som nyheter (istedenfor "kommende nyheter"). Du vil da finne nyhetene ved å filtrere på "Vis bare nyheter". Her finner du produktene som er lansert de siste 45 dagene.

Se nyhetene i nettbutikken

For en mest mulig presis liste kan du filtrere på følgende måte: 
1.    Velg ditt lokale Vinmonopol
2.    Andre valg: Vis bare nyheter
3.    Andre valg: Basis-, parti- og testutvalg eller Bestillingsutvalget

Hva er forskjellen på nyhets- og spesiallanseringer?

Nyhetslanseringene inkluderer varer i basisutvalget, partiutvalget, testutvalget og bestillingsutvalget. Disse lanseringene skjer første onsdag annenhver måned. Produktene lanseres både i butikkene og i nettbutikken på lanseringsdagen.

Spesiallanseringene inkluderer varer i spesialutvalget. Disse lanseringene skjer 12 ganger i året med ulike temaer. Produktene lanseres først i våre spesialbutikker, og dagen etterpå i nettbutikken. 

Se beskrivelsene av vareutvalgene