Artikler
Lær om produktene du finner i vårt sortiment og få praktiske råd om drikkevalg, servering, oppbevaring og bærekraft.
Slik lages sake
Hva er Amarone?
Kveik - tradisjonell norsk gårdsgjær
Lufting av vin
Tyske vindruer - mer enn riesling
Vin fra kalde klima
Hva koster det å lage vin?
Skandinavia - den aller nyeste vinregionen
Øl til kaker og desserter
Verdt å vite om ekte håndverksider
Kvalitet i øl
Koji - Japans nasjonalsopp
Filtrering av vin
Verdt å vite om mjød
Aminosyrer i vin
Verdt å vite om geuze, framboise og kriek
Verdt å vite om garnacha
Verdt å vite om lambrusco - rødvin med bobler
Verdt å vite om pét nat
Innovativ whiskyproduksjon
Alkoholfri afterski i påsken
Verdt å vite om belgisk øl
Malting og mesking
Hvordan lager man brennevin?
Hvordan lager man øl?
Hvordan lager man hvitvin?
Feil i øl
Vin med fatpreg
Flyktige eller volatile viner
Verdt å vite om fatlagret brennevin
Verdt å vite om vin jaune
Vin med skogbrannaroma
Hva er naturvin?
Norsk whisky
Hva er oransjevin?
Slik velger du sake til maten
Verdt å vite om fatlagret øl
Hvordan lager man oransjevin?
Verdt å vite om britisk øl
Vinbønder frykter vårfrosten
Vin i maten
Hva er en god årgang?
Slik velger du øl til maten
Japansk whisky
Den nye og den gamle vinverden
Hvordan lager man rødvin?
Verdt å vite om cognac
Brettanomyces i ølbrygging
Vi tester gjær vs humle
Klimaendringer: vin i en varmere verden
Verdt å vite om lambic
Cocktail med akevitt - to oppskrifter
Skrukork vs naturkork
Hva er supertoscanere?
Rått, kokt eller stekt - hva betyr det for drikkevalget?
Diacetyl i øl og vin
Humle i NEIPA
Klosterøl
Slik velger du vin til maten
Slik beregner du drikke til gjestene
Sukker og kalorier i vin
Glassmesterskapet: vi tester vinglass
Engelsk musserende vin
Vin og brennevin fra kysten
Utviklet vin til mat
PIWI - Morgendagens druer
Verdt å vite om amaretto
Verdt å vite om dessertvin
Sider frå Hardanger - ekte norsk sider
11 tips til drinkmiksingen
Glass og utstyr til drinkmiksing
Verdt å vite om grappa
Slik lages maltwhisky
Lys og mørk lager
Slik lages akevitt
Verdt å vite om bourbon
Hva er slørvin og florvin?
En verden av maltwhisky
Hva er Beaujolais Nouveau?
Verdt å vite om akevitt
Verdt å vite om juleøl
Verdt å vite om madeira
Vin til mat med de fire matfargene
Hva er forskjellen på champagne, crémant, cava og prosecco?
Lagring av vin
Vinspråket – er det berre tåkeprat?
Tannin - venn eller fiende?
Sett ord på vinen
Slik smaker du brennevin
Global oppvarming i vinens verden
Hva betyr klokkene på hyllelappen?
Verdt å vite om calvados
Det er enkelt å starte en vinklubb!
Slik smaker du øl
Slik lages sider
Slik smaker du vin
Emballasje og holdbarhet
Alkoholfrie alternativer til champagne
Alkoholinntak under amming og graviditet
Slik lager du likør på frukt og bær
Reduktivitet i vin
Hele dyret - fra hodet til hale
Kva er kvalitet?
Smaken av kvalitet
Vinlover: lovbestemt kvalitet
Hva skjer når vin oksiderer?
Hva er «flaskesyke»?
Produktautentisitet
Syrejustering av vin
Metoksypyrasin
Metanol i vin og brennevin
Geosmin i vin
Hvordan lager man rosevin?
«Korkaroma» i vin og brennevin
Bobler i musserende vin
Jord- og muggsopparomaer i vin
Estere og aminer
Kuldestabilisering av vin og brennevin
Protein- og tanninstabilisering av vin
Fermenteringsaromaer i vin
Eddiksyre i vin
Hva er terpener?
Hva er egentlig tannin?
Petroleumslukt i riesling
Hva er tresprit?
Verdt å vite om portvin
Verdt å vite om prosecco
Verdt å vite om sherry
Hvordan lager man musserende vin?
Verdt å vite om cava
Verdt å vite om champagne
Vinstiler for hvitvin
Jordsmonn: Av jord er du komen, til jord skal du bli
Praktiske tips når du skal servere vin
Grunnsmak: sødme
Grunnsmak: surt
Oksidasjon i raudvin
Grunnsmak: salt
Grunnsmak: umami
Hvordan lager man søte viner?
Verdt å vite om crémant
Hvordan vet du at det er noe feil med vinen?
Verdt å vite om helklasefermentering
Kva betyr økologisk, biodynamisk og regenerativt?
Hvordan lager man alkoholfri vin?
Ulike typer alkoholfrie produkter
Vannmangel i vinmarken
Sukkerlaker og siruper til drinker
Vinfeil: musearoma
Vinmonopolets fem siderstiler
Vinmonopolets mocktailer
Vin fra kalkrike områder
Mineralitet i vin
Ølstiler på Vinmonopolet
Vin fra vulkanske øyer
Vinstiler for musserende vin
Kva stoff og ingrediensar kan vi reagere på i vin?
Vinstiler for rødvin
Verdt å vite om gin
Verdt å vite om sake