Oppskrifter
Bli inspirert av polkokkens oppskrifter. Oppskriftene er utviklet i forbindelse med Vinbladet og Vinmonopolets interne opplæring.
Hvitvinsdampede blåskjell
Japanske klippfiskboller
Sprøstekt kylling med strandkrabbesaus
Boeuf Bourguignon – klassisk fransk kjøttgryte
Tom Kha Gai – thailandsk kyllingsuppe
Stekt vilt med viltsaus, rosenkål og kantareller
Sopptoast
Dampet torsk med sandefjordsmør
Oksekjake med potetpuré og trøffel
Reinskavgryte
Hvitvinsaus
Lammelår med rotgrønnsaker og sjysaus
Fårikål
Helstekt kalkun med stuffing
Multekrem
Karamellpudding med krem
Nøttestek med steinsoppsaus
Porchetta med salsa verde og polenta
Rakfisk med tradisjonelt tilbehør
Lutefisk med bacon og ertepuré
Pinnekjøtt med kålrotstappe
Ribbe med rødkål, surkål og grove medisterkaker
Vaniljeis med sitronkrem og bringebær
Plommer med umeshu og blåmuggost
Sjokoladeterte med steinsopp
Oppskrift på dim sum og dumplings
Siu mai - åpen dumpling med lam
Gyoza med svin
Xiao long bao - suppedumpling
Har gow - dumpling med reker og shitake
Pad kaprao - Thai basil stir-fry
Osso bucco med risotto milanese
Blåmuggostkrem med pepperkaker og kirsebærsorbet
Rakfiskrøre med potetsveler
Shoyu ramen
Asiatisk ribbe
Tarte Tatin med plommer
Stekt vårkylling med morkelsaus
Skinnstekt røye med kaviarsaus og crudité
Grønn ertersuppe med krabbe og fransk karri
Gyoza med svin og reker
Iskrem med sukkertare og søl, yuzugele og misokaramell
Bakt kveite med trøffeltang og vongole
Hvaltartar med søl- og østersemulsjon
Riskrem med akevittflamberte kirsebær
Omelette Norvégienne
Lammekrone med pepper- og armagnacsaus
Consommé royal
Skogsopprisotto
Karamellisert løkterte
Bakte beter med geitostkrem og endive
Skorsonerrot med hollandaise, trøffel og skorsonerrotchips
Spaghetti med vongole
Roquefort-terte
Cacio e pepe-kroketter
Polkokkens pizzadeig
Soppsuppe
Umamismør
Bacalao
Hummerbisque
Glasert kjeribbe med marokkanske krydder
Langtidsstekt kjebog med gremolata og kremet polenta
Khao soi - thai kyllingkarri
Thai fiskekaker med papayasalat
Laab moo - svinekjøtt med chili og mynte
Ceviche av skrei
Ceviche av laks med appelsin og søtpotet
Stekt torskefilet med soyasmør og brent blomkålkrem
Sticky toffee pudding
Romersk oksehalegryte
Gratinert margbein med persillesalat
Kyllingleverterrine
Labneh
Muhammara - paprikadipp frå Syria
Køfte - tyrkisk kebab
Hummus
Tabbouleh
Griseøresalat fra Thailand
Sopp og jordskokk med misosmør
Shakshuka med merguez
Risotto milanese med kamskjell
Fisketaco med guacamole
Hong shao rou - kinesisk ribbe
Grillet kongekrabbe med urtesmør
Escabeche
Paté de campagne med toast, cornichoner og salat
Vårsalat med potet og asparges
Lettgravet kveite med råreker
Bakt selleri med smørsaus
Aspargesrisotto
Ravioli med spinat og ricotta
Lammetagine med aprikos og honning
Appelsinsaus
Friterte torsketunger med dillmajones
Svinenakke med sidersaus
Klippfisksalat med potet
Pasta amatriciana
Meze
Krabbe med ramsløk