Bakte beter med geitostkrem og endive

Beter og geitost er en kombinasjon som er skapt for hverandre.

tallerken med bakte beter, geitostkrem og endive.
Foto: Tommy Andresen

Aromatisk er dette en ganske dempet rett som smaker høst og noe jordlig. Bringebærevinaigretten er en aromatisk kontrast til de andre ingrediensene. Sødmen fra betene blir til en viss grad utliknet av salt og syrlighet.

Les ogsåDrikke til betesalat med chevre

tallerken med bakte beter, geitostkrem og endive.

Betesalat med bringebærvinaigrette, geitostkrem og endive

Porsjoner: 4

Betesalat

  • 12 små beter i forskjellige farger
  • 2 dl grovsalt
  • 1 pakke endive
  • 1 boks ertespirer eller karse

Hell grovsalt i en form og legg betene på toppen. Bak i ovnen ca. 45–60 minutter til de så vidt er møre. Kjøl ned før du fjerner skallet. Forsøk å holde på formen til betene når du tar av skallet. Ta bort roten på endiven og plukk fine blader. Ha bladene i en bolle og bland inn vinaigretten. Legg opp beter med syrlig salat og geitostkrem, og pynt med spirer

Geitostkrem

  • 175 g geitost (chèvre)
  • 1 boks Snøfrisk naturell
  • 2 dl fløte
  • litt salt

Skjær bort hinnen på chèvren og bryt den i biter. Kjør den i en foodprosessor sammen med Snøfrisk mens du sper med fløte og smaker til med salt. Pass på å ikke kjøre den for lenge, da vil kremen bli for fast og til slutt sprekke. Hell blandingen i en sprøytepose når den er glatt og luftig.

Vinaigrette

  • 3 ss honning
  • 3 ss sennep
  • 3 ss bringebæreddik
  • 1,5 dl olivenolje
  • salt

Bland alt utenom olje. Oljen skal vispes inn litt og litt, så vinaigretten emulgeres (blandes).