Har gow - dumpling med reker og shitake

Tradisjonell kantonesisk dumpling med reker.

Dampet dumpling dyppes i saus.
Foto: Tommy Andresen

Tradisjonelt lages har gow (også kalt xia jiao) utelukkende med reker, men du kan også bruke fisk, bambusskudd, sesamolje, soyasaus, sopp og kinesisk gressløk.

Har gow med reker

Porsjoner: Nok til ca. 40 stk.

Du trenger

  • 1 pakke won har gow-ark
  • 1 stk dampekurv
  • 1 stk bakepapir (perforert)

Saus

  • 3 ss Lao Gan Ma (kinesisk chiliolje)
  • 1 dl soyasaus

Bland sammen ingrediensene.

Fyll

  • 750 g rå reker
  • 200 g shitake-sopp, finhakket
  • 2 ss maisenna
  • 2 ss soya
  • 1 pakke gressløk, finhakket
  • 20 g ingefær, revet
  • 2 ts salt

Bland farsen med salt i en bolle. Rør sammen i 2–3 minutter til den binder seg. Ha i resten av ingrediensene og rør videre 2–3 minutter. Den kan også røres sammen med K-vispen i en kjøkkenmaskin. Farsen kan stå inntil 24 timer, men mister spensten etter hvert.

Finn fram arkene og legg en liten ss med fyll i midten. Ha litt vann på kanten mens du folder arket sammen på den ene siden og bretter kanten inn mellom hver fold. Fortsett til den er lukket, og stram til så den er tett. 8–9 folder per dumpling er vanlig. Damp dem i bambuskurv over en kjele med kokende vann og server dem rykende varme.