Har gow - dumpling med reker og shitake
Tradisjonell kantonesisk dumpling med reker.
Tekst: Andreas IngulOppskrift: Andreas Ingul - Kokk og butikkekspeditør

Tradisjonelt lages har gow (også kalt xia jiao) utelukkende med reker, men du kan også bruke fisk, bambusskudd, sesamolje, soyasaus, sopp og kinesisk gressløk.
Har gow med reker
Porsjoner: Nok til ca. 40 stk.
Du trenger
- 1 pakke won har gow-ark
- 1 stk dampekurv
- 1 stk bakepapir (perforert)
Saus
- 3 ss Lao Gan Ma (kinesisk chiliolje)
- 1 dl soyasaus
Bland sammen ingrediensene.
Fyll
- 750 g rå reker
- 200 g shitake-sopp, finhakket
- 2 ss maisenna
- 2 ss soya
- 1 pakke gressløk, finhakket
- 20 g ingefær, revet
- 2 ts salt
Bland farsen med salt i en bolle. Rør sammen i 2–3 minutter til den binder seg. Ha i resten av ingrediensene og rør videre 2–3 minutter. Den kan også røres sammen med K-vispen i en kjøkkenmaskin. Farsen kan stå inntil 24 timer, men mister spensten etter hvert.
Finn fram arkene og legg en liten ss med fyll i midten. Ha litt vann på kanten mens du folder arket sammen på den ene siden og bretter kanten inn mellom hver fold. Fortsett til den er lukket, og stram til så den er tett. 8–9 folder per dumpling er vanlig. Damp dem i bambuskurv over en kjele med kokende vann og server dem rykende varme.
Først publisert i Vinbladet 2025-2 (pdf, 4.0 MB)Sist oppdatert: