Multekrem
Multekrem er en av de mest brukte dessertene på julaften. Polkokken serverer den med nøttekrokan.
Tekst: Andreas IngulOppskrift: Andreas Ingul - Kokk og butikkekspeditør
Multekrem er en myk dessert og blir enda bedre med sprøtt tilbehør. Polkokken serverer den med karamelliserte pistasjnøtter i tillegg til krumkaker.
Les ogsåDrikke til multekrem
Multekrem med krumkaker
Porsjoner: 6-8
Multekrem
- 6 dl kremfløte
- 1 vaniljestang, frøene
- 500 g multer
- 100 g sukker
Bland sukker og multer forsiktig uten å knuse bærene. Ta vare på noen bær og litt lake til å legge over desserten ved servering.
Pisk fløten til myk krem, og bland kremen sammen med en del av multene. Man kan eventuelt bruke 3 dl multesyltetøy.
Server i en skål med hele bær, multelake og pistasjkrokan, og krumkaker ved siden av.
Krokan
- 2 dl sukker
- 1 dl grovhakkede mandler, hasselnøtter eller pistasjenøtter
Lag krokanen ved å smelte sukkeret til gyllen karamell i en panne eller en liten kjele. Skru av varmen, tilsett nøttene og rør godt. Hell nøttene over på et stekebrett med bakepapir, prøv å dra nøttene litt fra hverandre. Avkjøl krokanen og hakk den opp med en kniv.
Krumkaker
- 2 egg
- 125 g sukker
- 125 g smør
- 125 g hvetemel
- 125 g potetmel
- 1 dl vann
Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og bland det i eggedosisen. Sikt i hvetemel og potetmel. Rør inn vann før du lar røren stå og svelle i kjøleskapet i 30 minutter. Stek tynne, gylne krumkaker i krumkakejern. Kakene trenger som regel 1 minutt steketid. Hvis røren tykner underveis, tilsett litt mer vann. Rull kakene straks til kremmerhus med en krumkakepinne eller rundt en sylinder av noe slag. Avkjøl kakene på rist til de er helt kalde.
Sist oppdatert: