Karamellpudding med krem

Her får du polkokkens oppskrift på juleklassikeren karamellpudding.

Fat med karamellpudding, krem og karamellsaus.
Foto: Tommy Andresen

Karamellpudding med krem er en av de mest populære dessertene her til lands, spesielt til jul og nyttår. Den blir best om du lager den dagen før den serveres.

Les ogsåDrikke til karamellpudding

Fat med karamellpudding, krem og karamellsaus.

Karamellpudding

Porsjoner: 6-8

Karamellpudding

  • 2 dl sukker til karamell
  • 6 dl melk
  • 3 dl kremfløte
  • 5 ss sukker
  • 8 stk egg
  • 1 stk vaniljestang eller vaniljesukker
  • 2,5 dl kremfløte
  • 1 spiseskje hvitt sukker
  • 1 teskje vaniljesukker
  1. Smelt 2 dl sukker i en kjele mens du rører godt til tyktflytende karamell. Pass på så det ikke brenner seg. Hell det over i en brødform (ca. 1,5 l).
  2. Snitt opp vaniljestangen på midten og skrap ut innholdet med en kniv. Kok opp melk, fløte, sukker og vaniljestangen + innholdet i den. Avkjøl.
  3. Pisk eggene lett sammen og tilsett den avkjølte melkeblandingen mens du rører godt.
  4. Sil blandingen opp i brødformen. Sett formen i en dyp langpanne og hell i vann opp til 1/3 av formen, stek den i ovn på 120 °C, ca. 2 timer til karamellpuddingen er stiv. Avkjøl.

Server med pisket krem og karamellsaus.

Bruk gjerne noen dråper cognac eller brandy i kremen når den piskes, for mer karamellsmak.

Flere dessertoppskrifter