Slik beregner du drikke til gjestene
Hvor mye vin, øl og alkoholfritt skal du kjøpe når du har invitert til middag, fest eller bryllup?

Planlegg innkjøpet
- Hvor mange retter skal du servere?
- Hvor stort budsjett har du?
- Hvor mange drikker ikke alkohol, eller ønsker et alternativ til vin?
- Hvor lenge skal dere sitte ved bordet, inkludert taler eller underholdning?
Husk
- Ha alltid alkoholfrie alternativer tilgjengelig.
- Hvis det er varmt og dere skal være ute om sommeren, er det lurt å beregne ekstra mye av de alkoholfrie og tørstestillende alternativene.
Hvor mange glass per person?
Til aperitiff eller velkomstdrink er det vanlig å beregne fra 1 til 2 glass per person.
Til forrett regner vi også 1-2 glass per person, og 2-3 glass til hovedretten.
Hvis det er ønske om noe mer enn kaffe til dessert, kan du regne et lite glass dessertvin per person.
Volum | Antall glass | |
---|---|---|
Rødvin og hvitvin | 75 cl | 5-6 |
Musserende | 75cl | 6-7 |
Øl | 33/50 cl | |
Søt vin og sterkvin | 50 cl | 6-8 |
Søt vin og sterkvin | 70 cl | 8-12 |
Brennevin | 70 cl | 17-18 |
BiB / pappvin | 300 cl | 20-24 (4 flasker) |
Nyttige tips
Bestill i tide
Skal du bestille drikke som ikke er på lager i butikk, er det viktig å beregne god tid. Før høytider råder vi deg til å bestille varer minimum 2 uker i forveien.
Returnér uåpnede flasker
Ønsker du å returnere uåpnede flasker etter selskapet, er det lurt å avtale det på forhånd med de som jobber på ditt lokale vinmonopol. Husk kvittering!
Få hjelp til å velge drikke til matenKontakt oss på Kundesenteret
Sist oppdatert: