Artikler av Niclas Lundmark
Senior varefaglig rådgiver
Kontakt: Niclas.Lundmark@vinmonopolet.no
Niclas Lundmark har vært ansatt i Vinmonopolet siden 2018. Han har dyptgående faglig kunnskap om blant annet mat og drikke, druer, vinregioner og ølstiler. Han skriver artikler på nettsidene, fagartikler i Vinbladet og er redaktør for Vinmonopolets podkast.
- Artikler
Tannin - venn eller fiende?
- Artikler
Slik lages sake
- Vinland og -områder
Vin fra Australia
- Artikler
Hva er Beaujolais Nouveau?
- Vinland og -områder
Vin fra USA
- Drikke til mat
Drikke til boeuf bourguignon
- Drikke til mat
Drikke til elgsteik
- Drikke til mat
Drikke til nøttesteik
- Vin fra Frankrike
Vin fra Rhône
- Vin fra Bordeaux
Vin fra østsiden av Bordeaux
- Drikke til mat
Drikke til grønn asparges
- Vinland og -områder
Vin fra Georgia
- Artikler
Lufting av vin
- Artikler
Hvordan lager man alkoholfri vin?
- Drikke til mat
Drikke til grillfesten
- Oppskrifter
Muhammara - paprikadipp frå Syria
- Artikler
Ulike typer alkoholfrie produkter
- Artikler
Hvordan lager man søte viner?
- Artikler
Hvordan vet du at det er noe feil med vinen?
- Oppskrifter
Boeuf Bourguignon – klassisk fransk kjøttgryte
- Vin fra Rhône
Vin fra Sør-Rhône
- Vinland og -områder
Vin fra Italia
- Drikke til mat
Drikke til ostefatet
- Drikke til mat
Drikke til Mont d'Or
- Artikler
Slik smaker du øl
- Vinland og -områder
Vin fra Hellas
- Drikke til mat
Drikke til spekemat
- Drikke til mat
Drikke til hvit asparges
- Drikke til mat
Drikke til tapas
- Drikke til mat
Drikke til kveite med hvitvinsaus
- Oppskrifter
Ceviche av skrei
- Artikler
Verdt å vite om akevitt
- Drikke til mat
Drikke til ribbe
- Drikke til mat
Drikke til asiatisk ribbe
- Drikke til mat
Drikke til grillet eller stekt laks
- Artikler
Slik lager du likør på frukt og bær
- Drikke til mat
Drikke til reinskavgryte
- Drikke til mat
Drikke til fårikål
- Artikler
Verdt å vite om garnacha
- Artikler
Verdt å vite om lambrusco - rødvin med bobler
- Artikler
Verdt å vite om pét nat
- Drikke til mat
Drikke til lammelår og lammestek
- Artikler
Hva betyr klokkene på hyllelappen?
- Drikke til mat
Drikke til grønn salat
- Artikler
Alkoholfri afterski i påsken
- Vin fra Italia
Vin fra Lombardia
- Artikler
Sukkerlaker og siruper til drinker
- Vinland og -områder
Vin fra Argentina
- Drikke til mat
Drikke til kje med gremolata
- Drikke til mat
Drikke til lasagne
- Oppskrifter
Tabbouleh
- Artikler
Hva er forskjellen på champagne, crémant, cava og prosecco?
- Oppskrifter
Glasert kjeribbe med marokkanske krydder
- Vinland og -områder
Vin fra Spania
- Artikler
Lys og mørk lager
- Vin fra Frankrike
Vin fra Loire
- Artikler
Hvordan lager man brennevin?
- Artikler
Verdt å vite om amaretto
- Drikke til mat
Drikke til lobster roll – hummer i pølsebrød
- Artikler
Hvordan lager man øl?
- Drikke til mat
Drikke til pølser
- Vin fra Frankrike
Vin fra Champagne
- Vinland og -områder
Vin fra New Zealand
- Drikke til mat
Drikke til makrell
- Vin fra Spania
Vin fra Galicia
- Oppskrifter
Hvitvinsdampede blåskjell
- Vin fra Piemonte
Vin fra Alto Piemonte
- Drikke til mat
Drikke til taco
- Vinland og -områder
Vin fra Frankrike
- Artikler
Verdt å vite om madeira
- Drikke til mat
Drikke til pinnekjøtt
- Drikke til mat
Drikke til hummer
- Artikler
11 tips til drinkmiksingen
- Artikler
Hvordan lager man rosevin?
- Vin fra Rhône
Vin fra Nord-Rhône
- Artikler
Det er enkelt å starte en vinklubb!
- Artikler
Verdt å vite om vin jaune
- Drikke til mat
Drikke til riskrem
- Drikke til mat
Drikke til torsk med asiatisk vri
- Oppskrifter
Reinskavgryte
- Vin fra Frankrike
Vin fra Alsace
- Vin fra Burgund
Vin fra Beaujolais
- Artikler
Vin med skogbrannaroma
- Drikke til mat
Drikke til viltgryte
- Artikler
Vinfeil: musearoma
- Drikke til mat
Drikke til ramen
- Oppskrifter
Lutefisk med bacon og ertepuré
- Drikke til mat
Drikke til aspargesrisotto
- Vin fra Italia
Vin fra Liguria
- Drikke til mat
Drikke til indisk mat
- Drikke til mat
Drikke til lammeskank
- Artikler
Verdt å vite om bourbon
- Drikke til mat
Drikke til gravet viltkjøtt
- Artikler
En verden av maltwhisky
- Drikke til mat
Drikke til sushi
- Vin fra Bordeaux
Vin fra vestsiden av Bordeaux
- Oppskrifter
Hummus
- Vinland og -områder
Vin fra Libanon
- Drikke til mat
Drikke til hamburger
- Drikke til mat
Drikke til multekrem
- Drikke til mat
Drikke til blåskjell
- Vin fra Tyskland
Vin fra Baden
- Drikke til mat
Drikke til reinsdyr
- Drikke til mat
Drikke til skreimølje
- Oppskrifter
Sopptoast
- Vin fra Italia
Vin fra Friuli-Venezia Giulia
- Drikke til mat
Drikke til karamellpudding
- Vinland og -områder
Vin fra Chile
- Vinland og -områder
Vin fra England
- Vin fra Italia
Vin fra Sicilia
- Artikler
Vinbønder frykter vårfrosten
- Drikke til mat
Drikke til kalkun
- Artikler
PIWI - Morgendagens druer
- Drikke til mat
Drikke til biff
- Artikler
Slik lages maltwhisky
- Drikke til mat
Drikke til rype
- Oppskrifter
Tom Kha Gai – thailandsk kyllingsuppe
- Artikler
Verdt å vite om champagne
- Drikke til mat
Drikke til lam og kje
- Oppskrifter
Lammelår med rotgrønnsaker og sjysaus
- Drikke til mat
Drikke til pasta carbonara
- Artikler
Glass og utstyr til drinkmiksing
- Drikke til mat
Drikke til røkelaks
- Artikler
Vin i maten
- Drikke til mat
Drikke til kjeribbe med marokkansk krydder
- Artikler
Verdt å vite om portvin
- Artikler
Kva stoff og ingrediensar kan vi reagere på i vin?
- Oppskrifter
Køfte - tyrkisk kebab
- Artikler
Verdt å vite om gin
- Drikke til mat
Drikke til friterte torsketunger
- Drikke til mat
Drikke til rakfisk
- Vin fra Burgund
Vin fra Chablis
- Vinland og -områder
Vin fra Canada
- Artikler
Slik smaker du brennevin
- Vin fra Frankrike
Vin fra Muscadet
- Drikke til mat
Drikke til bruschetta med sopp
- Drikke til mat
Drikke til krabbe
- Artikler
Slik smaker du vin
- Artikler
Verdt å vite om prosecco
- Drikke til mat
Drikke til torsk med smørsaus
- Drikke til mat
Drikke til spareribs
- Drikke til mat
Drikke til pasta med pesto
- Artikler
Emballasje og holdbarhet
- Oppskrifter
Labneh
- Artikler
Verdt å vite om cognac
- Drikke til mat
Drikke til sild
- Vin fra Italia
Vin fra Toscana
- Artikler
Verdt å vite om calvados
- Drikke til mat
Drikke til porchetta – Italiensk ribberull
- Vin fra Piemonte
Vin fra Barolo og Barbaresco
- Oppskrifter
Stekt vilt med viltsaus, rosenkål og kantareller
- Oppskrifter
Friterte torsketunger med dillmajones
- Vinland og -områder
Vin fra Portugal
- Vin fra Frankrike
Vin fra Burgund
- Vin fra Frankrike
Vin fra Bordeaux
- Artikler
Cocktail med akevitt - to oppskrifter
- Drikke til mat
Drikke til løyrom
- Artikler
Hva er supertoscanere?
- Drikke til mat
Drikke til hummersuppe
- Drikke til mat
Drikke til pasta med villsvinragu
- Drikke til mat
Drikke til pasta med sopp og trøffel
- Artikler
Verdt å vite om dessertvin
- Drikke til mat
Drikke til klassiske kaker og desserter
- Drikke til mat
Drikke til ferskvannskreps
- Artikler
Verdt å vite om crémant
- Artikler
Hvordan lager man musserende vin?
- Vin fra Hellas
Vin fra Santorini
- Drikke til mat
Drikke til sjøkreps
- Artikler
Verdt å vite om cava
- Artikler
Slik lages akevitt
- Vinland og -områder
Vin fra Sør-Afrika
- Artikler
Klosterøl
- Vin fra Portugal
Vin fra Colares
- Drikke til mat
Drikke til elgtartar
- Drikke til mat
Drikke til lutefisk
- Artikler
Vinmonopolets mocktailer
- Vin fra Italia
Vin fra Piemonte
- Drikke til mat
Drikke til coq au vin
- Drikke til mat
Drikke til jordbær og bringebær
- Vin fra Italia
Vin fra Campania
- Drikke til mat
Drikke til pasta bolognese
- Artikler
Verdt å vite om sherry
- Drikke til mat
Grevinnen og hovmesteren: Menyen med drikkeforslag
- Drikke til mat
Drikke til bidos
- Oppskrifter
Langtidsstekt kjebog med gremolata og kremet polenta