Drikke til riskrem

Riskrem med rød saus er et av høydepunktene på julaften for mange. Velg øl eller en søt og frisk vin - eller kanskje bare en kaffe?

Skål med riskrem med nøtter og rød saus med flamberte kirsebær.
Foto: Tommy Andresen

Riskrem er mild og søt

Selve riskremen er mild på smak og har en del fett og sødme. Rød saus med smak av bær er vanlig tilbehør. En perlende, søt og frisk vin med lav alkohol er et godt og forfriskende drikkevalg.

Drikke til riskrem

Dessertvin

Som hovedregel bør vin til riskrem være like søt eller søtere enn desserten

  • Moscato d´Asti – perlende, søt hvitvin fra Piemonte, Italia
  • Brachetto d’Acqui – søt perlende eller musserende rødvin fra Piemonte er spennende til røde bærsauser

Øl

Som en brobygger for mørkt øl til riskrem anbefaler vi hakkede karamelliserte nøtter eller julekaker på toppen av riskremen.

  • Bokkøl
  • Mørkt trappistøl
  • Norsk juleøl med god sødme

Sake

Et valg for den nysgjerrige og eksperimentelle: ris i kremen, ris i glasset!

  • Sparkling sake

Alkoholfritt

  • Eplemost med eller uten bær
  • En rød julebrus eller bringebærlimonade
  • Kaffe

Polkokkens oppskrift på Riskrem med akevittflamberte kirsebær

Skål med riskrem med nøtter og rød saus med flamberte kirsebær.
Hvordan kommer vi frem til drikkeanbefalingene?

I Vinmonopolet er vi opptatt av førstehåndskunnskap. Våre drikkeanbefalinger er basert på systematiske smakinger med vårt ekspertpanel. Vi smaker mange ulike drikker til hver rett for å finne de beste kombinasjonene.

Hvorfor lenker vi ikke til produkter i anbefalingene?

Vi er begrenset av alkoholreklameforbudet og likebehandlingsprinsippet, og vil derfor ikke anbefale konkrete produkter. I stedet viser vi til stiler og egenskaper i ulike produktgrupper som du skal kunne søke og filtrere deg frem til i nettbutikken. Dette gjør tipsene relevante selv om enkeltstående produkter går ut av sortimentet.

Les mer om vårt samfunnsoppdrag

Mer om jul