Tilbake
Lanseringer

3. mai: nyhetslansering

Årets tredje nyhetslansering inneholder flere lyse og lette produkter som passer til varmere dager.

Lanseringslister

Listene blir publisert fredag 28. april kl 14:00.

Hvordan handler du når det er nyhetsslipp?

Slik fungerer nyhetslanseringene

Litt om produktene vi lanserer

Alsace

Vi lanserer en rekke viner fra Frankrikes tørreste og varmeste vinområde: Alsace. Her er det lett å drive økologisk eller biodynamisk, og vi lanserer blant annet rødvin av Pinot Noir og hvitvin av Riesling og Pinot Gris.

Klimasmart emballasje

Aluminiumsboks er en klimasmart emballasjetype som egner seg godt til tur, friluftsliv og uformelle sosiale sammenkomster. I mai 2023 kommer det fire stiler på metallboks i polhyllene: Hvit Verdejo og katalansk rosévin fra Spania, fruktig og stilig amerikansk hvitvin og en smaksrik sørafrikansk rødvin.

Bobler

Både 17. mai og bryllupssesongen står for døren i mai, og da hører gode bobler med. Både i glasset og som gave. Vi fyller på det allerede rike champagne-utvalget i polhyllene med årgangs-Blanc de Blancs og rosé-champagne på saignée-metoden. Chardonnay fra USA har en sterk posisjon i Norge, og nå er det på tide at amerikansk musserende også får plass i sortimentet. Kunder som i dag drikker prosecco og crémant får tilført et kvalitetsalternativ fra Trento i Nord-Italia.

Hvitvin

Garda-sjøen i Italia er et drømmereisemål for mange, og det er nettopp her flere av vårens lyse og lette nyheter plukkes fra. Lugana er hvitvin av druen Turbiana, med aroma av steinfrukt og blomster. Lokale druer som Groppello og Marzemino bidrar i rosévin fra Garda, mens den friske og fruktige rødvinen Bardolino gjerne kan drikkes lett avkjølt når mai begynner å ligne på en sommermåned.

Portugisisk hvitvin

Portugisisk hvitvin på BiB er det ikke mye av i polhyllene fra før, men salget øker. Derfor kommer det i mai 2023 en Arinto fra Lisboa i vårt mest populære format. Fra Douro lenger nord henter vi dyrere, mer kompleks og jordsmonnspreget hvitvin, basert på Rabigato-druen.

Rosévin

Vi lanserer italienske roséviner basert på druen Sangiovese innenfor Chianti Classico og druen Nebbiolo i Nord-Piemonte.

Også andre europeiske land får være med på rosébølgen: Syrefrisk Schilcher fra Østerrike, kompleks og konsentrert fransk Bandol og den populære tyske Pinot Noir-roséstilen på både flaske og BiB.

Sommerdrinker

Med sola kommer isbitene og cocktailglassene frem hos mange, og vi tilrettelegger også denne gangen for leskende sommerdrinker. En ferdigblandet negroni fjerner behovet for bartenderkunnskap, mens den blandelystne kan more seg med sommerakevitt, hylleblomstlikør og gin i marinestyrke – «navy strength».

Sider og sake

I siderhylla får alle de norske sidervariantene selskap av en kompleks og livlig franskmann fra Bretagne, og alle som tar med seg sushi-middagen utendørs kan plukke med seg en liten boks sake fra hyllene våre. 

Øl

På ølfronten ber vi om «Lite», en øltype som gjør det godt i dagligvarebutikkene: Lys lager med færre karbohydrater, og som i tillegg er glutenfri. Ølkundene som vil ha litt mer smak og farge på det leskende vårbrygget kan velge en tradisjonell Altbier, som opprinnelig kommer fra Düsseldorf i Tyskland.