Vinmonopolet er 100 år i år, og vi oppfordret våre ansatte til å komponere den ultimate jubileums-mocktailen.

Polets jubileumsdrikk: Honey Bee

At Vinmonopolet også er en faghandel på alkoholfritt fikk vi så absolutt bekreftet i denne konkurransen. Det var svært høyt nivå på forslagene! 

Frisk, uten for mye sødme

Drinken vant fordi den har alt som skal til for å nytes som en fullverdig cocktail og en klassisk drink. Juryen konkluderte med at den har god kompleksitet og konsentrasjon, den er velbalansert og frisk, uten for mye sødme.

Stettglass med gul drikke og sitron og honning på bordet.

Honey Bee - Polets jubileumsdrikk

6 cl. Martini Floreale
2 cl. honningsirup
1 cl. sitron
2-3 cl. Fever Tree Mediterranean Tonic

Martini Floreale, honningsirup og sitron shakes i en cocktailshaker fylt med is og siles over i et cocktailglass. Toppes med Fever Tree Mediterranean Tonic og garneres med sitronzest.

Honningsirup: Bland 1/3 varmt vann og 2/3 honning. Tilsett en liten klype havsalt i honningen og rør om til oppløst. Avkjøles og oppbevares kaldt.

Vanskelighetsgrad: Enkel
Oppskrift: Vinmonopolet Arendal

Se flere av Polets egne mocktailoppskrifter

Rekordsalg av alkoholfritt på Polet

Salget av alkoholfritt på Polet har doblet seg de siste fem årene, og aldri har det vært solgt så mye drikke uten alkohol som det siste året. Salget økte med 21 prosent i 2021 sammenlignet med året før og økningen fortsetter inn i 2022. Dette viser at nordmenn virkelig har tatt til seg den internasjonale NoLo-trenden (alkoholfrie og alkoholsvake drikker).

Hva er NoLo?

– I Vinmonopolet er vi opptatt av gode smakskombinasjoner, både med og uten alkohol. Med konkurransen ønsker vi å formidle at alkoholfrie cocktails både gir god stemning og spennende smaker, sier Elisabeth Hunter, administrerende direktør i Vinmonopolet.