Geit og kje står ofte på menyen i nordafrikanske land. I Marokko lages gryter tradisjonelt i en tagine. Slike gryter har gjerne komplekse aromaer av sitrus, tørket frukt og varmende krydder, det samme har glaseringen i denne oppskriften.
Se også oppskrift på lammetagine med aprikos og honning
Drikketips til kjeribbe med marokkansk krydder
Når alle ingrediensene blir bakt sammen i ovnen så tar de smak av hverandre, og vinen må passe til helheten. Konsentrasjon i vinen blir avgjørende. Hvis ikke blir vinen strippet og skrinn.
En vin som har nok og moden fruktighet passer til det fruktige i maten, og tåler alle smakene i retten. Erfaringen vår viser at det i slike tilfeller oftere er mer vellykket å bruke fruktige hvite viner enn fruktige røde viner.
Hvitvin
- Vin på druen Pinot Gris fra Alsace
- Fatlagret vin på druen Chenin Blanc fra Sør-Afrika
- Oransjevin med tydelig preg av skallkontakt
Rødvin
- Vin fra Libanon
- Vin på druen Xynomavro fra Hellas
- Vin på druen Pinot Noir fra California
- Vin på druen Shiraz fra Australia eller Sør-Afrika
Øl og sider
- Brown ale
- Saison eller farmhous ale
- Håndverkssider fra Frankrike
Alkoholfritt
- Hånverkssider eller eplemost
- Kombucha