Hva påvirker drikkevalget?
Hamburger er en komplett rett med et voldsomt spenn i grunnsmaker, aromaer og tekstur. Kanskje er det nettopp dette som er noe av appellen i tillegg til at det er praktisk med håndholdt mat?
Det grillede kjøttet, og eventuelt bacon, bidrar med karamellisert og røyket aroma, litt tyggemotstand og fett. Sylteagurk, dressing eller ketsjup stemmer i med tydelig sødme og syre. De friske grønnsakene har knas og friske aromaer. Rundt det hele ligger det bløte og søte brødet. En bit av en hamburger er som en sanselig medley!
Hva passer godt å drikke til hamburger?
Spesielt sausene i hamburgeren gir drikken noe å bryne seg på. Derfor er det greit med noen markante egenskaper i drikken. Det kan enten være en tydelig fruktighet i vin eller karamellisert malt, eventuelt tydelig bitterhet og humlearoma i øl. I tillegg kan det være fint om drikken har et visst spenn i aromaene slik som hamburgeren - altså både det ferske og det litt sødmefulle.
Tenk litt på i hvilken sammenheng du skal spise burgeren. Er det grilling en varm sommerdag er det både fornuftig og godt med noe leskende som ikke har så høy alkohol.