Hva drikker man til thanksgiving dinner?

- Saftig og konsentrert fruktighet, god friskhet og moderat tannin er fine egenskaper til den søte og kraftige maten. Både hvitvin, eplesider og fruktig øl kan passe, men personlig foretrekker jeg rødvin av druen pinot noir. Det er også godt med norsk eplemost eller tranebærjuice, gjerne blandet med boblevann, til maten.

Det sier Terri Robinson, som er ekspeditør på Vinmonopolet Bekkestua. Terri er oppvokst med tradisjonell thankgsivingfest i Ohio i USA.

Drikketips til kalkun med søtpotet, gravy og tranebærsaus

Rødvin

  • Vin fra Beaujolais, Frankrike
  • Vin på druen Pinot Noir, fra USA eller Tyskland (Spätburgunder)

Hvitvin

  • Vin på druen Chenin Blanc fra Loire eller Sør-Afrika 
  • Fatlagret chardonnay, USA

Musserende vin

  • Champagne med lagringspreg
  • Musserende vin av god kvalitet fra USA

Øl

  • Fruktig øl som norsk eller belgisk saison 
  • IPA har fruktighet fra både humle og gjær

Alkoholfritt

  • Eplemost
  • Tranebærjuice, gjerne blandet med boblevann
  • Alkoholfri Pale ale

Drikketips til gresskarpai

Smaken av paien er krydret, både fra tilsatte kryddere og fra selve gresskaret. Da passer det godt med drikke med smak av tørket frukt og nøtter.

  • Tawny portvin, oloroso sherry, eller madeira
  • Mørkt juleøl 
  • Kaffe