Tilbake
Lanseringer

1. november: nyhetslansering

Novembernyhetene dreier seg om jul, nyttår og vintersesongen, med gode alternativer for drikke til julematen - inkludert juleøl.

Lanseringslister

Produkter som er tilgjengelige i butikk og nettbutikk 

Basis-, parti- og testutvalget (excel)
Basis-, parti- og testutvalget (pdf)

Produkter som kan bestilles 

Sist oppdatert 27. oktober kl 13.00. Endringer kan fortsatt forekomme.

Bestillingsutvalget (excel)
Bestillingsutvalget (pdf)

Juleøl

Juleøl (excel)
Juleøl (pdf)

Hvordan handler du når det er nyhetsslipp?

Slik fungerer nyhetslanseringene

Litt om det som lanseres

Jul og bobler

Naturlig nok ligger jula og nyttårsfeiringen i bakhodet når novemberlanseringen på Vinmonopolet nærmer seg. Det lanseres norsk single malt whisky, 18 år gammel single malt fra Skottland, cognac med alder, norsk juleakevitt, julegløgg og en ferdigblandet espresso martini.

Også kommer en rekke boblealternativer til nyttår: Engelsk Blanc de Noirs, bermelagret sekt fra Østerrike og Cap Classique-bobler fra Sør-Afrika. Vi lanserer også biodynamiske bobler, blant annet Champagne, petnat fra Østerrike og kvalitetsbobler fra Spania. I tillegg lanseres moden årgangs-champagne.

Øl

I ølhyllene er det naturligvis store mengder juleøl å finne på denne tiden av året, fra det mørke og sterke til det lyse og syrlige. I tillegg lanseres ulike ølstiler fra Belgia. 10 prosent av vårt ølsalg er enten belgisk eller er inspirert av belgiske ølstiler. Nå kommer lysere og lettere singel, mørk kvadruppel og det vellagrede surølet oude geuze.

Søte viner

Vi lanserer Malvasia Passito fra italienske Lipari og Muscat de Beaumes-de-Venise fra det sørlige Rhône i Frankrike. I Østerrike finner vi Zweigelt-basert rød dessertvin; beerenauslese.

Moden vin

Det kommer fyldig hvitvin fra Condrieu og nyansert, sammensatt rødvin fra de bratte åsene i Côte-Rôtie. Det lanseres også moden Malbec, både fra Cahors sørvest i Frankrike, fra druens andre hjemland Argentina, samt en yngre sørafrikansk variant.

Cabernet Sauvignon

Bordeaux har virkelig gjort et solid comeback de siste årene, og i november kommer klassiske viner fra området Graves på vestsiden av Garonne-elva, samt hvitvin basert på Semillon og rødvin av Cabernet Sauvignon. Nettopp Cabernet Sauvignon er viktig i de røde Bordeaux-blends som kommer fra Western Australia og Hawkes Bay på New Zealand.

Riesling

Vi har et rikt utvalg tysk Riesling i hyllene, og sper derfor på med tørre varianter fra kjølige områder i Australia (Tasmania og Adelaide Hills), i tillegg til Riesling med hint av sødme fra newzealandske Marlborough.

Stedegne italienere

De lanseres vin fra to stedegne italienske druer: Nocera har tradisjonelt blitt brukt som blandingsdrue på Sicilia, men nå tar flere produsenter druen på alvor og lager saftige viner av ren Nocera. I Barolo-landsbyen Verduno finnes det et knippe produsenter som lager lyse rødviner av druen Pelaverga. 

Se kommende nyheter i nettbutikken

I tillegg til lanseringslisten i excel kan du nå se nyhetene i nettbutikken fire dager før lansering. Du finner filtreret "Kommende nyheter" nederst i filtreringen i nettbutikken. Kombinér det med filteret for vareutvalget du er interessert i for en mest mulig presis liste. 

Se kommende nyheter i nettbutikken (kun synlig fire dager før lansering)

Merk: Like etter kl 08 på lanseringsdagen blir nyhetsproduktene merket som nyheter (istedenfor "kommende nyheter"). Du vil da finne nyhetene ved å filtrere på "Vis bare nyheter". Her finner du produktene som er lansert de siste 45 dagene.

Se nyhetene i nettbutikken