Ceviche av skrei
4 personer
500 g skreifilet, evt annen hvit fisk eller laks
1 liten finhakket rødløk
1 stk. avokado
1 grønn chilli finsnittet
1 rød chilli finsnittet
5 stk. lime
1 ss. salt
1 ss. sukker
1 neve korianderblader
1 hel filetert blodappelsin, grapefrukt eller klementin (her kan du variere litt etter hva som er i sesong. Du kan også bruke granateple, mango eller pomelo)
Slik gjør du det
Skjær fisken i 1-2 cm terninger og strø over sukker og salt, press limejuicen i en bolle, hell over fisken og ha i finhakket løk. La dette marinere mens du kutter avokado i terninger.
Bland alt sammen med appelsinfileter og chilli (hvis du ønsker det sterkere tar du med frøene). La gjerne cevichen stå alt fra 15-20 minutter til noen timer så smakene setter seg litt mer.
Serveres med hele blader koriander. Vil du ha et sprøtt element på kan du bruke maiz tostado (sprøstekt maiskorn). Den kan for eksempel også serveres med guacamole og totopos, i en taco, eller på en tostada. Her kan du også bruke laks eller reker for variasjon.