1 kg kongekrabbebein (helst rå frosne, men du kan også bruke kokte)
1 lite surdeigsbrød (kan godt være noen dager gammelt)
250 g temperert meierismør
2–3 ss ramsløkpure eller en god håndfull (200 g) fersk, grovhakket ramsløk
1 liten bunt persille, grovhakket
1 finhakket sjalottløk
1 liten bunt dill, grovhakket
4 hjertesalat
1 ss olivenolje
1 sitron, saften og finrevet skall
2 sitroner, delt i to til grilling
litt salt og pepper
Slik gjør du det
Bruk en skarp kniv. Det er best å skjære i krabbebeina når de er halvfrosne, hvis ikke du får fiskehandleren til å gjøre det for deg. Del beina i tre like lange biter. Del dem så på langs i to like halve sylindere. Sett kjølig så de tiner forsiktig.
Kjør persille, dill, ramsløk, sjalottløk, smør, sitronskall og sitronsaft i en food processor. Kjør til det blir helt glatt, grønt og luftig. Smøret kan godt stå romtemperert til du skal bruke det.
Fyr opp grillen eller sett ovnen på grillfunksjon. Del hjertesalaten på langs, og skjær opp skiver av surdeigsbrød. Ha på litt olivenolje og grill dem ca. to minutter på høy varme. Grill sitronene noen minutter med snittflaten ned og sett til side.
Grill krabben på skallsiden i to minutter og legg den så på et stekebrett. Ha godt med ramsløksmør over det hvite krabbekjøttet. Sett brettet på grillen og legg over lokk i noen minutter til smøret smelter over krabben. Du kan også grille i ovn.
Server med toast, sitron og grillet salat. Salt og pepre litt ved servering. Samle gjerne opp det smeltede smøret for å dyppe brødet i, eller hell det over salaten.