Drikke til kalkun
Kalkun er mildt og magert kjøtt, men tilbehøret kan ha både mye smak og en del sødme. Da smaker det godt med en fruktig og saftig drikke.
Bortsett fra at det er mindre fett på en kalkun, er det lyst og mildt kjøtt som ofte serveres med fruktig tilbehør og gjerne en brun sjysaus. Likhetene med ribbemiddagen er såpass mange at det er fullt mulig å bruke de samme drikketipsene til begge rettene.
Fruktig hvitvin med nok fylde og friskhet er godt fordi det slipper gjennom smaken av maten. Vil du ha rødvin er det et poeng å velge en saftig og leskende rødvin med moderat tannin og moden frukt.
Godt nytt år! Hva skal du drikke til festmiddagen og hva passer til å skåle med klokka tolv?
Vi tar for oss rett for rett som blir servert i Grevinnen og hovmesteren. Hva var det de sannsynligvis hadde i glasset?