Hva påvirker drikkevalget?
Lammeskank har mye kollagen fra sener og bein, men forvandlingen fra seige muskler til mykt kjøtt er nesten magisk! Kjøttet får en glatt og litt seig munnfølelse. Innkokt kraft og løk gir karamellisert aroma og intensitet til retten, mens løk eller rotgrønnsaker bidrar med sødme. Bruker du tomat blir det mer umami.
Hva er det godt å drikke til lammeskank?
Som de fleste andre langtidskokte retter er dette er brun rett som passer til vin med utvikling, altså vinstilen utviklet og nyansert. Øl med preg av en del karamellisert malt passer også.
Ferskere viner kan bidra med mer kontrast til retten om du vil ha livlighet i stedet for å bygge opp under den innkokte kjøttsmaken. Til den seige munnfølelsen fra kollagen kan en del snerp i vinen virke som en rensende kontrast. Det samme gjelder bitterhet fra humle i øl.