Tilbake
Lanseringer

6. mars: nyhetslansering

Årets andre nyhetslansering består av rødvin til påskelam og en rekke andre produkter som varsler at våren er på vei.

Last ned lanseringslistene

Produkter som er tilgjengelige i butikk og nettbutikk

Produkter som kan bestilles

Gå til Lanseringskalenderen for en oversikt over alle lanseringene i 2024.

Slik fungerer nyhetslanseringene

Ny digital køløsning

Vi har byttet til et nytt køsystem for de digitale lanseringene. Det nye systemet fungerer litt annerledes.

Les om endringene i den nye køløsningen

Litt om produktene i marslanseringen

Vin fra Piemonte

Piemonte er det klart mest populære rødvinsdistriktet i Norge, og vi har behov for bredde i Piemonte-hylla. Økologisk dyrking blir stadig mer vanlig i Piemonte, og Dolcetto fra Alba gir et alternativ til Barbera. Vi lanserer også Barolo fra det som kan bli «den siste klassiske årgangen» i Piemonte, nemlig 2019. Freisa er en av de mindre kjente druene som hører hjemme i regionen. Den byr på rød fruktighet og toner av pepper og blomst, med fast munnfølelse. Hvitvin fra Piemonte av druen Timorasso gir bredde i hvitvinshyllene våre.

Vin fra Valtellina

Det blir også plass til et knippe rødviner fra Valtellina, dalen ved foten av Alpene nord i Italia. Her kan dedikerte kunder med en hang til Nebbiolo finne komplekse og flotte rødviner. Vi ber om både Rosso di Valtellina og viner med enkeltvinmark («Vigna») på etiketten.

Vin til lam

Mars byr også på moden Madiran til påskelammet, samt økologisk rødvin fra Rhône i form av Saint-Joseph. Litt lenger ned på prisskalaen kommer Côtes de Bordeaux Castillon, et område som gir viner i samme stil som den dyrere og mer prestisjetunge Saint-Émilion. Saftig og konsentrert rødvin fra Roussillon byr på en helt annen stil. 

Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc hører våren til, og mineralske varianter finner vi i Südsteiermark helt sør i Østerrike.

Grenache

Grenache er en drue som øker i anseelse og etterspørsel i Norge, i takt med at flere ønsker lysere, lettere og mer nyanserte rødviner. I Blewitt Springs i McLaren Vale sør i Australia finner vi Grenache fra gamle vinstokker som får stå i sandholdig jordsmonn og nyte kjølende vinder.

Rosé

Grenache spiller også hovedrollen i en relativt rimelig rosévin fra Australia, på praktisk og klimasmart PET-flaske. Røde bær preger også rosévinen vi lanserer fra Sør-Afrika, som også er basert på Pinot Noir eller Grenache og bidra med bredde i rosévinshyllene i vårsesongen 2024. Musserende rosé fra Østerrike er et alternativ til champagne og engelsk musserende.

Libanon

Vinlandet Libanon har skutt fart i det norske markedet de siste årene, og flere rødviner er etablert i basisutvalget. Nå utvider vi horisonten i form av moden rødvin, hvitvin som kan gi et nikk til Frankrike eller stedegne grønne druer som Obaideh – og rødvin med saftighet og nyanser, av druen Cinsault.

Macabeo

Macabeo er mest kjent som en av de tre klassiske druene som brukes i cava, men den benyttes også til stille hvitviner i både Nord-Spania og Sør-Frankrike. Den kalles Viura i Rioja, og lages ofte i tradisjonell stil med modning og oksidativt preg. Dybde og jordsmonnspreg kjennetegner de yngre og ferskere hvitvinene fra Roussillon.

Britisk øl

Vi ber om en klassisk, britisk Golden Ale, som er en ølstil de fleste nok har vært innom på pub i England. I tillegg lanserer vi to andre britiske ølstiler: Engelsk IPA med tydelig humlepreg, og en stout eller porter tappet med nitrogen som gir følelsen av «real ale» med mindre bobler.

Rom med etisk sertifisering

Vi lanserer blank rom med etisk sertifisering, fra Fairtrade. Dette bidrar til å sikre at rommen er produsert med anstendige arbeidsforhold i hele verdikjeden, både på sukkerrør-plantasjene, der melassen produseres og der råstoffet destilleres til brennevin.

USA

Rødvin fra USA er i vekst, særlig drevet av Pinot Noir. Den klassiske Cabernet-stilen fra California mangler vi derimot i basisutvalget, og lanserer derfor Cabernet Sauvignon fra Paso Robles-området.

Riesling

Riesling-elskere som ønsker å gå litt opp i pris og fordype seg i enkeltvinmarker, kan se frem til vin med adresse Herrgottsacker

Rødvin med sødme

Vi ser behov for konkurranse innen segmentet rødvin med litt sødme, hvor det i dag er få produkter og lite dynamikk. Til den prisfokuserte kunden lanserer vi en rødvin fra Romania,  basert på Merlot

Australia

Riesling på bag-in-box er stort i Norge, men det meste kommer fra Tyskland. Vi lanserer australske varianter som byr på en liknende frisk og aromatisk stil. En annen praktisk og klimasmart forpakningstype er pappkartong, der vi nylig har hatt vellykkede lanseringer innenfor blant annet australsk rosévin. Nå lanserer vi Sauvignon Blanc fra samme land. 

Lys lager fra Tyskland

Lys lager er en kategori i vekst, og vi har behov for et alternativ på aluminiumsboks fra det store øl-landet Tyskland. det kommer på plass nå i mars.

Norsk gin

De dedikerte gin-kundene kan glede seg til norsk gin med særpreg og kompleksitet, i en kategori som har stigende etterspørsel. Du finner også en vellagret Calvados fra Normandie i Frankrike.