Tilbake
Lanseringer

6. september: nyhetslansering

I denne lanseringen finner du produkter som er stilet mot høsten, med vilt, jakt og sopp.

Lanseringslister

Produkter som er tilgjengelige i butikk og nettbutikk 

Basis-, parti- og testutvalget (excel)
Basis-, parti- og testutvalget (pdf)

Produkter som kan bestilles 

Bestillingsutvalget (excel)
Bestillingsutvalget (pdf)

Sist oppdatert 5. sept kl 13.00. Endringer kan fortsatt forekomme.

Hvordan handler du når det er nyhetsslipp?

Slik fungerer nyhetslanseringene

Litt om produktene som kommer

Akevitt og øl

Salget av akevitt øker. Dette gjelder særlig fatmodnet, norsk akevitt, og i september lanseres to ulike varianter.

På ølsiden er det humle som står i fokus i septemberlanseringen, med nordisk lys lager smaksatt med amerikansk aromahumle, samt to ulike stiler av India Pale Ale: En tørrhumlet IPA i klassisk, amerikansk stil brygget i Norge, og en Black IPA med preg av mørkt ristet malt sammen med humlepreg.

Rhône

Det lanseres røde og hvite viner fra Vacqueyras sør i Rhône. I tillegg lanseres Côtes du Rhône - førstevalget til vilt for mange.

Les også Drikke til vilt

Også i andre deler av verden dyrkes det Rhône-druer med stort hell, og i september lar vi kundene våre smake hvor gode disse kan bli også utenfor hjemtraktene. Fra Sør-Afrika lanserer vi både rød og hvit Grenache av høy kvalitet, og kjølige Bot River og Walker Bay utenfor Cape Town bidrar med nyansert og flott Syrah. Fra California kommer Grenache fra Santa Ynez, Grenache Blanc fra Paso Robles og Syrah fra Santa Barbara.

Likevel: Det trenger ikke være Rhône-druer i glasset for at vinen skal smake godt til vilt. Dersom du ønsker å ta steget ut av de mest vanlige anbefalingene, lanseres også Jaen fra Dão - det portugisiske motstykket til spanske Mencia -som byr (i likhet med Syrah) på mørk frukt, urter og et lett pepperpreg. St. Laurent Reserve fra Thermenregion i Østerrike er frisk og full av saftig fruktighet, med litt kompleksitet fra et opphold på fat. Mørk, syrlig og nyansert Terrano fra Trieste-området i Italia er også verdt å prøve til vilt.

Verdenspremiere på toppviner av Riesling og Grüner Veltliner

I september lanseres fjorårets Riesling GG og Grüner Veltliner 1ÖTW, dette er altså verdenspremieren på toppvinene fra Tyskland og Østerrike. Vi ser også at stadig flere nordmenn etterspør moden vin, og vi lanserer høykvalitets-Riesling fra Rheinhessen med noen år på baken.

Les om GG og ÖTW fra Tyskland og Østerrike

Oransjevin og vin laget i amfora

Oransjevin og vin laget i amfora er stadig mer etterspurte vintyper, spesielt blant de litt yngre i de større byene og tettstedene i Norge. I september lanseres det en rekke godbiter, fra ulike verdenshjørner. Georgia har mange tusen års historie med sine qvevri-krukker, og Muscat-basert oransjevin fra Languedoc-Roussillon i Frankrike er en moderne klassiker. Utfordrerne denne gangen kommer fra Istria i Kroatia, hvor det brukes Malvasia-druer – og skallkontakt-viner med særpreg fra en ny og spennende generasjon vinmakere i Chile.

Les om vin fra Georgia 

Les om oransjevin 

Burgund, Norden og New Zealand

Fra Burgund kommer det rød og hvit Bourgogne Côte d’Or, som gir god kvalitet til levelige priser, i kjent sentralburgunder-stil. Vi lanserer igjen både stille og musserende vin fra Norden. Og vi utvider utvalget av økologiske viner med Chardonnay og Pinot Noir fra populære New Zealand.

Klimasmart emballasje

Det kommer vin på italiensk Barbera og tysk Riesling i pantbare plastflasker og resirkulerbar «pouch». Det lanseres også for første gang whisky på pappflaske eller «bag-in-bottle». Prisgunstig Chardonnay og Shiraz fra Australia bidrar også til å løfte frem lettere flasketyper, og det lanseres for første gang vin sertifisert «Sustainable Winegrowing Australia», en merkeordning for miljøsertifisert produksjon som ble opprettet i 2019.

Om tilleggsutvalget

Produktene i tilleggsutvalget er ikke inkludert i nyhetslanseringene, men produktlistene oppdateres den første onsdagen i hver måned.

Om du ønsker hjelp til å bestille noen av disse produktene, kan Kundesenteret og butikkene hjelpe deg fra kl 10:00 på lanseringsdagen. Kontakt Kundesenteret for å få tilsendt listene. 

Les om vareutvalgene