Pantemerke.png

Pant

  • 2 kr på 0,5 liters flasker og mindre
  • 3 kr for 0,75 liter flasker

Pantbare produkter kan leveres tilbake til oss eller returneres sammen med andre panteflasker der du vanligvis panter. 

Plast vs glassflasker

Plastflasker har betydelig lavere klimaavtrykk enn glassflasker fordi de krever mindre energi å produsere og transportere fordi flasken er lettere. En vinflaske med plastemballasje veier rundt 50 gram mens den tyngste glassflasken på Polet veier 1,4 kilo - uten innhold. Forskjellen i klimagassutslipp per flaske tilsvarer 10 kilometer med bil, altså en mil! Det er noe å tenke på neste gang du handler hos oss!

Pant

Pant sikrer gjenvinning og at flasken ikke havner i naturen. Ikke alle våre plastflasker kommer med pant enda, men vi jobber med saken! Vi krever at alle nye plastflasker som lanseres i vårt basisutvalg må være tilknyttet panteordningen i Norge og ha pantemerke på etiketten. Parallelt med å sette krav til nye produkter, jobber vi for å påvirke våre leverandører til å innføre pant på eksisterende produkter. Selv om vi ikke kan sette krav om pant på allerede eksisterende produkter, har leverandørene våre tatt utfordringen og vi selger nå flere liter vin i plastflasker med pant enn uten pant. 

Se etter pantemerket

Er du usikker på om produktet har pant? Se etter pantemerkene på etiketten eller på lappen på hyllen.

Du kan også søke etter pantbare produkter på vinmonopolet.no ved å filtrere på emballasjetype (emballasje med pant).

Hvordan pante?

Alle som selger flasker og bokser med pant er pliktige til å ta imot og utbetale pant. Pantbare produkter du har kjøpt hos oss kan returneres tilbake til oss eller returneres sammen andre panteflasker der du vanligvis panter.