Tilbake
Drikke til mat Anledning Julemat

Polets drikketips til julematen

Her har vi samlet våre drikketips til julemiddagen. Her er noe for en hver smak, uansett om du vil ha øl, vin, brennevin eller alkoholfritt og om du foretrekker ribbe, pinnekjøtt, lutefisk, juletorsk, kalkun, vilt eller nøttesteik.
Julegave.jpg
Foto: Getty Images

Julematen er ofte salt, med fett frå kjøtt, stekesjy eller saus, og gjerne med søtt tilbehør. Frisk drikke renser opp i fettet, mens god fruktighet og konsentrasjon i drikken står stødig mot de store smakene i julematen. 

Lytt og lær

Lurer du på hva du kan drikke til ribbe og annen julemat? Da får du svar i vår podkast Drikke til julemiddagen.

Vi går gjennom julens tradisjonelle matretter og setter drikke til. Det blir både rødvin, hvitvin, oransjevin, musserende, øl, alkoholfritt og akevitt.

Alle skal få det de vil ha.

Episoden er like lang som julekvelden. Vil du hoppe rett til din favoritt julerett, kan du se i listen under:

01:49 Rakfisk
09:24 Lutefisk
14:51 Juletorsk
22:02 Nøttesteik
25:08 Ribbe og kalkun
32:32 Pinnekjøtt
43:43 Akevitt til julematen

Podcast_Vinmonopolet_NY_liten.jpg

Vinmonopolets podkast!

Rosévin til rakfisk? Seriøst? Hør hva vinmonopolets ekspert mener passer best til havets ost