Tilbake
Om ossAktuelt

Hjelp oss å redusere poseforbruket!

Fra 1. august øker vi prisen på polposen fra tre til fire kroner.
Tegning av mann med polpose.

Handelens miljøfond

Fra 1. august 2023 koster polposen fire kroner. To kroner av hver pose vi selger går til Handelens miljøfond, som er handelens felles storsatsing for å løse miljøproblemer knyttet til plast. I 2022 allokerte fondet 381 millioner kroner til 124 miljøprosjekter som frivillig rydding av strender og natur, sirkulære løsninger og tiltak for å redusere plastbruk og skape et renere hav. Vinmonopolet bidro i 2022 med 20,7 millioner kroner til dette arbeidet.

70 prosent reduksjon

Vi deler Handelens miljøfond sitt mål om å kutte forbruket av polposer med 70 prosent innen 2025, og oppfordrer deg som kunde til å benytte gjenbruksnett, pappeskene vi har tilgjengelig, sekk eller noe annet å bære varene i.

Polposen

Vinmonopolet solgte 19,8 millioner plastposer i 2022. Dette tilsvarer 0,49 poser per kunde per handel. Polposen må tåle tunge varer og samtidig være mest mulig klimasmart. Vi har funnet en optimal løsning der posen består av 60 prosent resirkulert plast og 40 prosent plast laget fra sukkerrør.

Gjenbruksnett

Vi oppfordrer til å benytte gjenbruksnett på Polet. Prisen er gunstig, og de er praktisk utformet for å bære både flasker og kartonger fra Vinmonopolet. Sliter du ut nettet, gir vi deg et nytt helt gratis.