Du benytter en utdatert nettleser som Vinmonopolet.no ikke lenger støtter

Vennligst last ned en av følgende oppdaterte, gratis og gode nettlesere:

Vi ønsker deg velkommen igjen.

Smaken av god samvittighet

Arbeidet med etisk handel i Vinmonopolet handler om at du skal være trygg på at varen du kjøper hos oss er produsert under gode arbeidsforhold.

Mange mennesker over hele verden jobber daglig med produksjon av varene du finner i Vinmonopolets hyller. Vi er opptatt av at disse menneskene skal jobbe under anstendige forhold hvor grunnleggende menneskerettigheter og arbeidslivstandarder er ivaretatt. Stort sett er arbeidsforholdene bra, men ikke overalt. Vi jobber for å bedre arbeidsforholdene der det trengs mest. 

Fokus på få land 
 
Vi prioriterer å følge opp de mest utsatte områdene, basert på en systematisk kartlegging. I 2019 vil vi fortsette oppfølgingsarbeidet i Sør-Afrika og i romindustrien i Mellom-Amerika. I tillegg vil vi begynne å bygge kompetanse blant italienske vinprodusenter om våre etiske krav.
 
De aller fleste av våre produkter er fremstilt under akseptable arbeidsforhold. Vi stiller minimumskrav til alle leverandører som skal selge sine produkter gjennom Vinmonopolet. Vi jobber målrettet for å ansvarliggjøre både produsenter over hele verden og deres omlag 500 norske grossister som selger varer direkte til oss.
vinos lautaro chile comercio justo.jpg