
Denne fiskeretten har et spekter av dype, brune aromaer som går fra brent blomkål og karamellisert stekeskorpe til tett, mørk soyasaus.
Tilbehøret og tilberedningen gjør retten ganske smaksrik, og for at ikke maten skal dominere for mye, kan det lønne seg å velge drikke som har en del fylde og konsentrasjon.
Les også våre drikketips til ulike retter med skrei og torsk
Øl
Retten gjenspeiler aromaene i maltpregede øl. Prøv en god pilsner hvis du vil ha en leskende kombinasjon. Bokkøl er et godt valg hvis du er ute etter det rike og litt sødmefulle uttrykket.
En brown ale er mer nyansert, og en Kellerbier gir supre aromakombinasjoner. Eller hva med et klassisk mørkt juleøl?
Vin
Torsk og rødvin hører sammen vil mange si, og hvis tilbehøret er relativt lite aromatisk, står du ganske fritt til å velge vin. Tenk på hva du ønsker at vinen skal fremheve i retten.
Musserende og hvitvin
Gode vinvalgkan være vin med aromaer som gjenspeiles i retten, det finner du i musserende med et tydelig autolysepreg eller hvitvin med fat- og bermepreg. Vinen må også ha god friskhet for å "rense opp" i rik og kremet munnfølelse.
Autolysepreget musserende finner du i champagne, men også i cava og engelsk musserende, se etter beskrivelser av nøtt, krydder, kjeks og gjærbakst i vinens beskrivelse.
Fat- og bermepreget chardonnay eller chenin blanc er også gode valg, disse vinene finner du gjerne i vinstilen krydret og fruktig.
Rødvin
Av rødvin er det mye som kan fungere, men styr unna viner med altfor fersk fruktighet og mye tannin. En pinot noir fra California eller Tyskland, eventuelt en cru Beaujolais fra Morgon eller Moulin-à-Vent kan passe til denne retten.