Drikke til vilt

Om du skal servere hjort, elg, rype eller reinsdyr spiller ikke så stor rolle, de aller største smaksforskjellene handler om tilbehør og tilberedning.

Tallerken med reinsdyrstek i skiver, viltsaus, rosenkål og tyttebær
Foto: Matprat / Sara Johannesen

Vilt har en ganske rik kjøttsmak, men om det er hjort, elg, rype eller reinsdyr spiller ikke så stor rolle. De aller største smaksforskjellene handler om tilbehør og tilberedning.

Tilbehøret til vilt er ofte sødmefullt. Bakte rotgrønnsaker, fløtesaus, portvinsaus, geléer og syltetøy gir retten mer sødme, og sødmen i maten får vinen til å virke mindre fruktig og litt spinklere.

Fyldige og rike viner på viltklassikeren syrah fra Nord-Rhône eller Sør-Rhône eller utviklet vin fra Bordeaux i Frankrike og Rioja fra Spania er godt til vilt. Det må ikke være rødvin. Utviklet hvitvin, oransjevin og champagne er flotte alternativer.