Drikke til vilt
Om du skal servere hjort, elg, rype eller reinsdyr spiller ikke så stor rolle, de aller største smaksforskjellene handler om tilbehør og tilberedning.
Tekst: Anne Enggrav - Fagansvarlig mat og drikke
Vilt har en ganske rik kjøttsmak, men om det er hjort, elg, rype eller reinsdyr spiller ikke så stor rolle. De aller største smaksforskjellene handler om tilbehør og tilberedning.
Tilbehøret til vilt er ofte sødmefullt. Bakte rotgrønnsaker, fløtesaus, portvinsaus, geléer og syltetøy gir retten mer sødme, og sødmen i maten får vinen til å virke mindre fruktig og litt spinklere.
Fyldige og rike viner på viltklassikeren syrah fra Nord-Rhône eller Sør-Rhône eller utviklet vin fra Bordeaux i Frankrike og Rioja fra Spania er godt til vilt. Det må ikke være rødvin. Utviklet hvitvin, oransjevin og champagne er flotte alternativer.
Drikketips til vanlige viltretter
- Drikke til mat
Drikke til viltgryte
- Drikke til mat
Drikke til reinskavgryte
- Drikke til mat
Drikke til elgsteik
- Drikke til mat
Drikke til reinsdyr
- Drikke til mat
Drikke til rype
- Drikke til mat
Drikke til bidos
- Drikke til mat
Drikke til gravet viltkjøtt
- Drikke til mat
Drikke til elgtartar
- Drikke til mat
Drikke til pasta med villsvinragu
Sist oppdatert: